Land jeg har besøkt

Kall det gjerne en skryteliste. Her er oversikt over hvor jeg har vært.Jeg reiste utenlands første gang som 6-åring, og etter hvert har jeg vel kanskje begynt å samle på land.

Jeg forsøker å få minst ett nytt land hvert år, men 2014 ser ikke så bra ut, hvis du ikke regner Nord-Irland.

Jeg har ikke veldig strenge kriterier for å føre et nytt land på lista, men å være i transit på flyplassen, eller å kjøre gjennom med tog eller buss, uten å gå av, teller ikke. Man må ha vært utenfor flyplass, jernbanestasjon, busstasjon.

Andre vil ha andre kriterie, og jeg er gjerne med på å diskutere dem. Noen mener for eksempel at man må ha overnattet for at det skal telle. Men hva da med for eksempel Vatikanet? Det er praktisk talt umulig å overnatte der, samtidig som det blir litt latterlig å si at man ikke har vært der hvis man har besøkt de fleste tilgjengelige steder i landet.

Her er et kart som viser land jeg har besøkt. Klikk på det for full liste eller for å lage ditt eget kart.

Land jeg har besøkt.

Land jeg har besøkt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *