Se! En Fiat!

Det er ikke så vanskelig å underholde barna på bytur i Roma.

Det hjelper å få barna til å føle seg store. Dette er en måte å gjøre det. på. Men prøv å unngå gjerdet i bakgrunnen.

Det hjelper å få barna til å føle seg store. Dette er en måte å gjøre det på.

Få barna interessert
Roma er en by full av gamle ting, og hemmeligheten til suksess på tur med små barn hit, er å få dem interessert i de gamle tingene. Colosseum er en selvfølge. Der er det nok blod og gørr til å underholde 7-åringer. Så blir det vanskeligere med Forum Romanum, Panteon og så videre.

Hvordan man knekker koden for å få poden interessert i dette er det ingen fasit på. Vi har brukt tid på forberedelser, og sendt dem til venner med sans for byen.

Når det røyner på er selvfølgelig is, pizza og pasta sikre vinnere, og det gjør Italia generelt til et enkelt sted å ta med barn. Italia er også et land som er glad i barn. Barn får mye oppmerksomhet og møter mange blide mennesker.

Ikke helt som pappa hadde håpet
Likevel føler man at alle forberedelsene, forsøk på å gjøre historien spennende, og innlagte små triks for å motivere den yngre garde noen ganger er totalt mislykkete. For eksempel, når vi er på vei tilbake til leiligheten etter en lengre tur i byen møter utrop som «Se! En Fiat» eller «Åååå, en Alfa Romeo politibil!». Vi voksne er ikke så overrasket over å finne Italienske biler i Italia, men jatter gladelig med. Entusiasmen var ikke helt der vi hadde håpet, men vi klager ikke.

Vi har leid en leilighet i stedet for hotell. Da slipper vi voksne å sitte på hotellrommet og hviske når ungene har lagt seg. Vi kan også ordne oss frokost slik vi selv ønsker, og særlig her i landet er det ganske fint å gå på et marked og kjøpe med seg mye ost, skinke og godt brød i stedet for søte, italienske hotellfrokoster.

Den beste tiden
Turistsesongen er over for i år. Det betyr ingen køer, selv på Colosseum, og utrolig behagelig temperatur. Jeg har tidligere bare vært i Roma i juli og august, og det kan være en sann plage. Nå er alt bare deilig.

Og så utrolig mye mindre sårbeint man blir av å reise med barn.

Et nesten folketomt Colosseum er ikke hverdagskost.

Et nesten folketomt Colosseum er ikke hverdagskost.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *